U betreed nu de globale goodman website. Bent u op zoek naar uw lokale goodman website?

DSV in logistiek centrum luchthaven München, Langenbach, Duitsland

De Goodman aanpak

Goodman heeft voor DSV, een wereldwijde dienstverlener op het gebied van transport en logistiek, een magazijn met een oppervlakte van 20.500 m² ontwikkeld op Goodman’s Munich Airport Logistics Centre in Langenbach, Duitsland. 

Het nieuwe gebouw is een van de best uitgeruste en energiezuinigste magazijnen in de regio München. Het is uitgerust met een reeks milieuvriendelijke innovaties zoals uitgebreide dakisolatie en bekleding tegen warmteverlies, energiebesparende tl-lichten (type T-5) en vloerverwarming op basis van houtpellets. Dankzij deze zuinige en milieuvriendelijke elementen bespaart onze klant zowel op energie als op kosten. 

Goodman streeft er momenteel naar om een milieucertificaat te verkrijgen van de Duitse Vereniging voor duurzaam bouwen (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, DGNB).

Specificaties

Het gebouw, dat in 2010 werd opgeleverd, is uitgerust met de onderstaande milieuspecificaties:

 

Energie

  • Verwarmingssysteem op basis van houtpellets gebruikt hernieuwbare energie en behoudt zo de natuurlijke hulpbronnen.

Technische installatie

  • Energiezuinige tl-verlichting (type T-5) met intelligente lichtsensoren om het elektriciteitsverbruik te beperken.
  • Vloerverwarmingssysteem verwarmt het volledige magazijn.

Bekleding + belasting

  • Door verbeterde dakisolatie en bekleding worden minder houtpellets verbruikt.

Gezondheid + welzijn

  • Horizontale ramen in de verwerkingsruimte en extra dakramen (stellingruimte) vergroten de hoeveelheid natuurlijk licht in het magazijn.
  • Fietsenrek en douches staan ter beschikking van de medewerkers.
  • Extra interne kantoorramen creëren een betere werksfeer.
  • Automatische zonneschermen beperken storend fel zonlicht en hitte in de zomer.

Ontwerp + proces

  • Het dak kan worden uitgerust met zonnepanelen. De stabiliteitsberekening voor de dakconstructie omvat een belastingreserve voor het systeem.
  • Door een afzonderlijke ingang voor vrachtwagens en auto’s wordt de verkeersstroom goed geregeld en de veiligheid verhoogd.
  • Dankzij de waterdichte vloerplaat kunnen goederen geclassificeerd als schadelijk voor waterorganismen hier worden opgeslagen.
  • Het magazijn kan makkelijk worden uitgebreid als er extra ruimte nodig is.

Locatie

  • Het omringende terrein is beplant met inheemse bomen en planten.
  • De perceeloppervlakte, het magazijn en de externe voorzieningen zijn ontworpen zodat de beschikbare oppervlakte maximaal rendeert.